Workshops

De workshop:

De workshop:

  • Voor af contact/voorbespreking
  • 4 uur begeleiding in het veld
  • 1/2 uur nabewerking Photoshop
  • 1/2 uur nabespreking 
  • ruimte voor vragen (ook achteraf)

1 op 1 workshop macrofotografie

Wil je je macro skills een boots geven dan kan je bij mij een één op één workshop volgen. In een ochtend of middag gaan we in het veld samen aan de slag. Doordat het één op één is ligt de focus echt op jouw ontwikkeling. Van te voren hebben we contact over wat jouw doelen zijn zodat we in het veld direct aan de slag kunnen. De workshop wordt gegegevn rond Assen. Andere locaties zijn mogelijk tegen een meerprijs. 

Ik neem je mee in hoe ik graag foto’s maak. Mijn stijl is van minimalistisch tot druk, maar altijd met de nodige balans in een foto. Mijn foto’s kenmerken zich door de pasteltinten die ik gebruik waardoor mijn foto’s een sprookjesachtige sfeer hebben. 

— 4 uur in het veld, 1 uur nabewerking/bespreking

€250,-

Ontmoet de modellen…

“Workshops van half april tot begin augustus”

Oranjetipje

half april tot half mei

De fotogenieke oranjetipjes zijn een van de eerste vlinders die zich in het voorjaar laten zien. Er is een duidelijk verschil tussen de mannetjes en de vrouwtjes. We gaan ze natuurlijk beide vast proberen te leggen. Hun waardplant, de pinksterbloem heeft een zachte pastelachtige kleur waarmee je een sprookjesactige sfeer in je foto’s creeert. In deze tijd van het jaar hebben we ook kans op koudere nachten waardoor er rijp ontstaat. Als we geluk hebben werkt het weer mee en kunnen we de vlinders met open vleugels fotograferen.

 

Weidebeekjuffer

juni t/m juli

Een van de mooiste libellen zijn de weidebeekjuffers. Ook hier een duidelijk verschil tussen mannetje en vrouwtje. Ze leven bij stromend water. In de ochtend zijn de libellen nog koud en kunnen ze niet vliegen. Als we geluk hebben ook nog onder de dauw. Hierdoor kan je ze goed van dichtbij fotograferen. Als ze eenmaal opgewarmt zijn, zijn ze vliegent goed vast te leggen. Door het stromende water en met tegenlicht ontstaan er schitterende fotokansen.

Heideblauwtjes

Juli t/m begin augustus

Nog een topmodel is het prachtige heideblauwtje. Ondanks de naam zijn de mannetjes wel blauw, maar de vrouwtjes bruin. De uitdaging is om ze beide vast te leggen of als we geluk hebben een parend stelletje. Heideblauwtjes leven op de heide. Hierdoor ontstaat er sfeervolle pasteltinten in je foto. Ook deze vlinders moeten opwarmen en laten zich goed fotograferen. Als ze eenmaal hun vleugels spreiden is het direct fotograferen, want ze zijn daarna snel weg.

 

Ken je

Camera

Leer fotograferen op de manuele stand en wat de voordelen hiervan is. Weet de mogelijkheden van je camera en leer schakelen. Belangrijk hierin is de verhouding tussen diafragma, ISO & sluitertijd. Een goede basis zorgt er voor dat je in alle opmstandigheden weet hoe je fotokansen benut.

De juiste

Compositie

Leer meer over de juiste compositie. Wat maakt een foto sterk en waar moet je op letten. Hoe ga je om met storende elementen die je in het veld tegenkomt. Hoe zorg je ervoor dat de aandacht in je foto op de juiste plek ligt. 

 

Wees

Creatief

Creativiteit is tegenwoordig in de fotografie nodig om jezelf te onderscheiden in de massa natuurfotografen. Ontdek waar jou creativiteit ligt. Denk hierbij aan hig-key, low-key, close-up of ben je meer het uibundige type en ga je drukte in je foto’s. 

Reviews

Begin mei was ik op pad met Bianca Blonk voor een privé workshop oranjetipjes. Wat een heerlijke morgen. Bianca bedankt voor de gezellige ochtend en alle tips. 

Jolanda

Afgelopen weekend “les” gehad van Bianca. Hoe fijn is dat. Camera uitleg, instellingen maar ook oog voor compositie. Bianca vertelt begrijpelijk en met geduld over waar zij op let en belangrijk vindt, ze deelt haar kennis. De beste fotograaf is in dit geval ook een goede docent. Mijn enige puntje van aandacht: het was te kort

Dank je wel Bianca.

Irma

Na een ochtend bij de heideblauwtjes met Bianca wist ik meer sfeer aan te brengen in mijn foto’s. Leerzame workshop en erg prettig de nabespreking en bewerking. Hierdoor zijn mijn skils naar een next level gegaan. 

Iris H.

Heb je intresse in een workshop laat dan je gegevens achter, dan neem ik contact met je op. 

12 + 10 =